joi, 6 ianuarie 2011

Povestea printului-porc


Traia odata la marginea unei paduri virgine un tare frumos fiu de imparat. Se bucura de tot ce-i daruia Bunul Dumnezeu in acea pustietate si  nu simtea nevoia de socializare, pana intr-o zi cand cobora mai in josul muntelui si zarii printre crengiile bogate ale pinilor o gingasa fiinta care facea baie in raul Desfanarii, o chema Politica.
Inima printului s-a aprins dupa ea si a inceput sa nu mai manance, sa nu se mai bucure de privelistea minunata a naturii pe care i-o dadea Credinta. Asa azi, asa maine si iata ca printul nostru scadea in putere si frumusete. dar acesta sa fi fost singurul necaz care sa se fi abatut asupra lui.
Intr-o zi i-a iesit inainte zana cea rea Ispita care i-a cerut sa i se inchine ca sa poata sa-l binecuvinteze. Printul a ocart-o si s-a luptat cu ea, dar Ispita fiind mai puternica, iar printul prea slabit in putere, l-a invins si ca drept pedeapsa pentru impotrivirea lui l-a transformat in porc si l-a blestemat sa nu poata se-si schimbe infatisarea pana nu v-a fi sarutat de un copilas.
Au trecut zile, saptamani, luni, ani pana intr-o buna zi cand porcusorul nostru a cazut in latul vanatorului care l-a dus acasa si l-a pus in raiciug alaturi de ceilalti purcelasi. Traia o viata mai buna, cu hrana indestulata si se ingrasea tot mai mult. Stia ca tot ce i se intampla nu este pentru a-l ferici pe el ci pe stapanul sau si se caia de marea lui nechibzuinta si plangea amarnic de ti se rupea sulfletul.
Intr-o zi frumoasa de vara, s-a apropiat de gardul raiciugului un copilas nazdravan. "Ei, isi zise el, acum este monentul, sansa mea!" S-a apropiat de gard si-a bagat ratul prin gaura gardului si minunea s-a implinit, copilasul l-a sarutat.
Ce este mai interesant in aceata poveste este ca a devenit cel mai marre EuroParlamentardin Romania; EPaRo
Morala?
Nu mai sarutati porci daca vreti sa ne mearga bine in Romania! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML