vineri, 28 ianuarie 2011

Internet jos ca Egipt bretele pentru proteste vineri

Internet down as Egypt braces for Friday protests

CAIRO (AFP) - Ministerului de Interne din Egipt a fost avertizat  "măsurile decisive", ca disidenţi au planificat pentru raliu de după rugăciunile amiazii de vineri, a patra zi la rând, în ţară, cele mai grave proteste anti-guvernamentale din ultimele decenii.

Avertismentul a venit prin serviciile de Internet şi telefon mobil, mesaje text, ambele utilizate de către organizatorii protestelor din această săptămână, care a dus la ciocniri mortale între demonstranţi şi poliţie, acestea ca urmare au fost tăiate în întreaga ţară.
Ţara cu cea mai mare mişcare de opoziţie,  Frăţia Musulmane, a declarat joi seara ca va participa la protestele de vineri, într-o plecare de la o abordarea prudentă a luat parte la protestele care au început marţi. Cel puţin 20 de membri ai Fratiei Musulmane au fost arestaţi in noaptea de   vineri.
Printre cei arestaţi la casele lor au fost cinci foşti membri ai parlamentului şi cinci membri ai Biroului Politic, 
ale căror nume mai cunoscute sunt lideri Essam El-Eriane şi a lui Mohammed Moursi.
Ţării disident de conducere,  Laureat al Premiului Nobel Mohamed ElBaradei,  de asemenea, a spus că va lua parte la acţiunile de protest după ce sosesc joi seara dintr-o vizită la Viena. 

sursa
Yahoo News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML