sâmbătă, 25 decembrie 2010

Unde este Cristos acolo este cerul


Şi iată că un înger al Domnului s-a înfăţişat înaintea lor, şi slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Ei s-au înfricoşat foarte tare. Dar îngerul le-a zis: "Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. Luca 2:9-11
Sarbatoarea Craciunului reprezinta esenta crestinismului, Isus Cristos s-a facut om pentru a invata pe om sa traiasca ca si Dumnezeu.
In urma cu 2000 de ani pe campiile Bethleemului, ingeri aveau sa aduca pe pamant cea mai mareata veste din istoria omenirii, vestea ca a venit salvatorul Marele Rascumparator, Mantuitorul tuturor oamenilor. Douazeci de secole s-au scurs de atunci iar mesajul acesta continua sa imbrace Planeta in mister, stralucire si bucurie. Si totusi, trebuie sa recunoastem ca semnificatia istorica si biblica a acestei sarbatori nu de putine ori a fost gresit inteleasa de milioane de oameni si incorect celebrata. Craciunul a suferit o operatie estetica in zilele noastre, o transformare nedorita si neintetionata de Dumnezeu. Pentru foarte multi, trebuie s-o spunem, praznicul nasterii Mantuitorului este doar o oportunitate perfecta pentru a face bani, pentru altii Craciunul inseamna doar mancare, bautura si petreceri pana dimineata in zori. Sarbatorim adesea bradul intr-un efort continuu de al transforma in personajul central al Craciunului. Ne apropiem probabil cand in aceasta sarbatoare crestina vom putea sarbatori orice numai pe Isus Cristos, nu.Care este esenta craciunului? In ce consta si care a fost esenta primei sarbatori istorice a intruparii Fiului lui Dumnezeu - Craciunul care a inceput toate Craciunurile?! Ei bine iata ce zice Biblia:


"Dar îngerul le-a zis: "Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul"
sursa: http://www.youtube.com/watch?v=ys6rpt3XF6U

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML