joi, 7 iulie 2011

Regele computerelor, Bill Gates; marele lui scop: Dominaţia lumii

Anul 2005, o zi obişnuită. Dimineata, banca vă comunică închiderea contului pentru neachitarea la timp a unei rate de credit.

Nici o altă bancă nu vă mai poate ajuta, căci toate instituţiile bancare sunt total dependente de programul de computere al unui singur om - Bill Gates. Însă deprimarea ta nu se opreşte aici. La amiază vrei să ceri sfatul unui prieten, dar telefonul îţi este decuplat. Zăvorul I-a pus Bill Gates. Epuizat, seara, deschizi televizorul, sperând că te vei deconecta. Dar în loc de aceasta, aparatul rulează un program de avertizare sonoră: «Plătiţi! Plătiţi!» şi chipul lui Bill Gates. Ceea ce astăzi pare a fi o secvenţă dintr-un scenariu de groază al unui film sciencefiction, curând ar putea deveni o realitate amară. Toate lucrurile au început odată paşnic. Entuziasmat de enormele posibilităţi ale computerului, Gâtes a pornit în anii şaptezeci, pentru a-şi înfăptui viziunea: un computer în fiecare locuinţă, care să-I scutească cât se poate pe om de prea multă muncă.

Pe urmă, americanul a găsit din ce în ce mai multă plăcere în puterea pe care a dobândit-o prin reuşita afacerilor sale. Între timp, cu ajutorul firmei de computere «Microsoft», acest miliardar a făcut totul ca să pună sub control cât mai multe domenii ale vieţii private. Acest fapt are consecinţe înspăimântătoare pentru noi. Chiar şi publicaţia de frunte a mass-mediei americane «Wired», a recunoscut că: «Acest om încearcă totul, pentru ca în viitor să fie stăpânul nostru de toate zilele.»

Semnale de alarmă:
- În câţiva ani, nici o bancă nu va mai putea lucra fără programele de computer «Microsoft», căci Gates va înlătura prin puterea lui financiară toţi concurenţii de pe piaţă. Un exemplu mai recent: sunt în curs negocierile de preluare a firmei «Intuit», firmă producătoare de programe de computer pentru bănci. Un confident al lui Gates ameninţa pe faţă: «Dacă nu ajungem la o înţelegere, vom cheltui un miliard de dolari pentru a vă face zile fripte.»

Urmările unor asemenea practici sunt: dependenţa totală a instituţiilor bancare de un singur om şi de capriciile lui, sau imposibilitatea efectuării vreunui transfer sau vărsământ bancar fără «O.K.»-ul lui Bill Gates.

- Poate în curând, viziunea lui Gates, ca telefonul şi faxul să funcţioneze dependent de computer prin programele «Microsoft» - care desigur sunt produse cu mare grabă, ar putea deveni realitate.

Numai cel care deţine puterea financiară poate să aibă şi puterea de decizie. Urmarea acestui fapt ar fi: dacă cineva ar răspândi, de exemplu, lucruri neplăcute despre Gates,legătura lui telefonică ar fi tăiată în numai câteva secunde. Pentru Steve Case, şeful reţelei de computere «America Online», asemenea presupuneri crează o viziune de groază. «Acest concern se află pe calea cea mai bună pentru a deveni autocratul epocii digitale, a declarat el. Cineva trebuie să tragă în sfârşit frâna.»

- Bill Gates colecţionează firme, aşa cum alţii colecţionează timbre poştale şi se mândreşte când declară: «Eu nu sunt omul care să se odihnească îndelung după succesele lui.» Acum este pe punctul de a investi miliarde de dolari într-o reţea a televiziunii, pentru a controla şi această piaţă. Consecinţa posibilă: fie că e vorba de un film artistic sau de ştiri, în scurt timp există posibilitatea să fie transmise numai emisiuni pe placul lui Gates - şi nimic altceva.

- Între timp Gates încearcă să intre şi în politică. Din biroul senatorului Bob Dole a pornit ştirea că «Microsoft»-ul a oferit sprijin republicanilor în campania electorală - desigur nu fără ca în viitor să ceară un contra serviciu. «Eu vreau să scriu istoria», prevesteşte Gates şi el se află deja pe calea de a orândui lumea după dorinţele lui. Sau ca să ne exprimăm cu cuvintele judecătorului federal american Stanley Sporkin: «Dacă nu oprim îndată "Microsoft"ul, Gates nu va mai putea fi oprit de nici un guvern al lumii» (HZ)

Încă de la început, am dori să vă spunem cu toată claritatea, că noi nu credem că Bill Gates ar fi Anticristul. Însă prin el, avem un exemplu despre ceea ce va fi posibil, când într-o bună zi va apărea Anticristul şi va deţine puterea absolută. Toate lucrurile pe care Biblia le-a prorocit deja cu 2000 de ani în urmă, se află astăzi în sfera posibilului.

Anticristul şi puterea lui sunt descrise în amănunţime în Apocalipsa 13, însă există relatări despre el şi faptele lui în multe alte locuri ale Scripturii. Cuvântul lui Dumnezeu ne atenţionează asupra faptului că lumea, care a refuzat stăpânirea lui Isus Cristos asupra ei, va fi stăpânită într-o bună zi de un om a cărui putere vine de la Satana (Apoc. 13,2). El va obţine mari succese prin înţelepciunea şi inteligenţa lui deosebite (Dan. 9,27; Apoc. 6,2). Mai marii acestei lumi îi vor da toată puterea (Apoc. 17,13). Acest om va exercita o influenţă hotărâtoare şi în privinţa problemelor religioase: «...avea (fiara) două coarne ca ale unui miel, şi vorbea ca un balaur.» (Apoc. 13,11). Anticristul va pune stăpânire pe întreaga politică, pe toate afacerile guvernamentale, pe poliţie, armată şi aparatul administrativ. Daniel 3,1-3 ne dă o imagine profetică clară asupra acestor lucruri. Puterea lui va fi transmisă în întreaga lume printr-o imagine audio-vizuală (Apoc. 13,14-15). El va reuşi să amăgească întreaga lume necredincioasă (v.14). Va avea puterea de a-i prigoni pe oameni şi de a-i condamna la moarte pe cei care nu i se închină (v.15). Fiecare domeniu economic îi va fi supus, astfel că va putea să stăpânească întreaga viaţă comercială (v.16-17). Totuşi, sfârşitul lui vafi pecetluit prin apariţia Fiului omului, care îl va nimici cu suflarea gurii Sale (2 Tes.2, 8). Dacă privim evenimentele lumii şi amploarea dezvoltării domeniului tehnic, n-ar trebui să ajungem la concluzia că astăzi, dacă un astfel de om ar intra în arena mondială, totul este pregătit pentru a-i înlesni exercitarea puterii? Deşi noi nu trăim încă în vremea anticristică, totuşi în zilele noastre se pregăteşte scena pentru apariţia Anticristului. Deducem de aici, că Domnul Isus va reveni curând pentru a-i răpi pe ai Lui. 

http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/A...
 

4 comentarii:

  1. Citind acest articol am ramas pe ganduri. Ce trebuie sa fac si ce nu ar trebui sa nu mai fac???

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim
    Daca oglinda in care te privesti este Biblia, cu siguranta vei sti ce sa faci. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Naomi aveti dreptate
    "Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori!
    Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!
    El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit."
    Internetul ce fel de pom este?

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevărul este că Internetul este un mediu cu un conţinut de incredibil, dar cu multe pericole pentru crestini.Internetul prezintă doua tipuri de ameninţări: virtuale şi reale.
    Ameninţarea virtuală se referă la daune emoționale și spirituale care te pot provoca la pornografie, tipuri de literatură rasiste şi învăţături anti-biblice.
    Internetul este folosit în mod constant de traficanții de copii şi tineri, hoţii caută numere de card de credit, caută oameni care doresc să producă distrugeri, și oameni să le vândă droguri sau să facă bombe.

    RăspundețiȘtergere

HTML