marți, 12 iulie 2011

CULTUL CRESTIN PENTICOSTAL - BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICÃ DIN ROMÂNIA

În urma ºedinþei Consiliului Bisericesc din data de 16-17 iunie a.c., care a avut loc la Arad, s-a hotãrât
emiterea urmãtorului                            
                                                               COMUNICAT
Nr. 296 din 30 iunie 2011

Se constatã în aceastã vreme tendinta tot mai evidentã din mediul crestin evanghelic de a elimina distinctia dintre credinciosii adevãraþi, nãscuþi din nou, cãlãuziti de Duhul lui Dumnezeu si oamenii firesti dominati de spiritul acestui veac despãrtiti de Dumnezeu si împotrivitori principiilor eterne ale Sfintelor Scripturi. Acestã realitate se constatã si în cadrul unor biserici locale, care au cedat în mod regretabil si vinovat în fata presiunilor din afara lor, presiuni venind din mediile liberale sau din partea unor organizatii para bisericesti, pretinse a fi spirituale.
Observând aceastã realitate, Cultul Crestin Penticostal din România s-a exprimat în repetate rânduri fatã de aceste tendinte. Asumându-si riscul de a fi etichetat drept traditionalist, îngust sau chiar retrograd, el a afirmat consecvent principiile curate si statornice ale Sfintelor Scripturi în ce priveste valorile eterne ale Împãrãtiei lui Dumnezeu: solemnitatea, evlavia, smerenia, simplitatea, separarea de
spiritul lumii, etc.
Constient de climatul firesc si de evidenta aplecare spre liberalism în care de ani de zile se desfãsoarã taberele si conferintele Peniel în România, evenimente la care participã un numãr considerabil de tineri si din bisericile
penticostale si din dorinþa de a-i proteja pe acesti tineri de influenþele nocive ale acestui curent, în data de 2 februarie 2007, Cultul Crestin Penticostal din România a încheiat un acord de colaborare cu Fundaþia Peniel. Termenii acestui acord, care cheamã la moderaþie si la principialitate si care a fost publicat în revista Cuvântul Adevãrului, au fost stabiliti ºsi conveniti de ambele pãrti. În mod regretabil însã, de la prima conferinþã organizatã sub aceste auspicii la Arad în acelasi an, termenii acordului au fost ignorati si încãlcati de organizatorii din partea Fundatiei Peniel, iar organizatorii din partea Cultului Crettin Penticostal sau
gãsit în situaþia de a se retrage „din concurs”.
Acolo au avut loc manifestãri nepotrivite cu evlavia crestinã, muzica lumeascã, fluierãturile si aplauzele
frenetice au creat o atmosferã departe de ceea ce se poate numi în termenii Cuvântului lui Dumnezeu, închinare.
Analizând cele petrecute la Conferinþa de tineret Peniel de la Arad, cât si alte aspecte semnalate în diferite
biserici si constient de influenta spiritului nociv al liberalismului nu numai asupra tinerilor dar si asupra
bisericilor în general, în întrunirea sa din 8-9 august 2007, Consiliul Bisericesc a elaborat si a publicat un set de „Principii si directii pentru întãrirea disciplinei si climatului duhovnicesc în bisericile penticostale”.

Desi au fost luate în derâdere si ridiculizate pe bloguri, considerãm cã aceste principii exprimã spiritul
Cuvântului lui Dumnezeu si sunt normative în bisericile Cultului Crestin Penticostal.
Luând notã de degradarea crescândã a valorilor spirituale doveditã si cu prilejul manifestãrilor inacceptabile
din cadrul Conferinþei Peniel, Oradea 2011, Cultul Crestin Penticostal din România respinge încã o datã si
condamnã atmosfera în care se desfãºoarã aceste conferinte, în general, manifestãrile firesti, fluierãturile, strigãtele si aplauzele frenetice, muzica rock si scenetele ca formã de exprimare a mesajului creºtin detasându-se categoric de astfel de actiuni si atitudini. Spre exemplificare, degradarea valorilor spirituale susmentionatã a atins cote alarmante, greu de imaginat si de acceptat de o constiintã luminatã de Duhul Sfânt, când, în urma unui angajament initiat de conducerea Fundaþiei Peniel, o trupã de actori a prezentat o scenetã vrând, chipurile, sã transmitã un mesaj din „Pilda fiului risipitor”. ªi l-a transmis. Dar nu era evanghelic!
Pe lângã alte aspecte, printr-un dans lasciv, indecent, propriu altor scene sau spatii, nicidecum unui cadru crestin evanghelic, prestatia a fost o blasfemie.
Constatând cu regret, în dreptul Fundatiei Peniel, gravele abateri de la conditiile de colaborare stabilite în
anul 2007, Cultul Crestin Penticostal anuleazã unilateral acordul de colaborare cu Fundatia Peniel si cere bisericilor penticostale, ai cãror membri activeazã în cadrul acestei fundatii, sã analizeze si sã solutioneze poziþia lor spiritualã în cadrul bisericii. În acelasi timp cere slujitorilor, conducerilor bisericilor penticostale sã se implice concret în initierea si desfãsurarea unor activitãti cu tinerii, potrivite cu aspiratiile lor, dar care, atât în esentã cât si în formã, sã se regãseascã în spiritualitatea, decenta si bunul simt cerute de Biblie.
Ca unii care întelegem îndemnul biblic de a veghea unii asupra altora, îndemnându-ne la dragoste si fapte bune, recomandãm fratilor coordonatori ai Fundaþiei Peniel sã-si reconsidere chemarea si atitudinea pentru
lucrarea ce o fac. Ei, chiar dacã aduc argumente în dorinþde a atenua responsabilitatea privind grava încãlcare a spiritului decentei în prezentarea mesajului evanghelic, nu numai cã nu dovedesc un regret sincer dar lasã sã se înteleagã faptul cã pe viitor vor folosi metode similare.
Cu toate cã se sustine si prezenta unor aspecte pozitive în desfãsurarea si continutul lucrãrilor conferintei,
este evidentã amestecarea „grâului cu pleava”. A angaja  actori care nu au nimic în comun cu spiritul crestin,
duhovnicesc în care trebuie sã se desfãsoare o lucrare duhovniceascã, este mai mult decât o banalã scãpare din vedere. Sfânta Scripturã ne obligã sã folosim o vorbire duhovniceascã pentru lucrurile duhovnicesti, 1 Cor. 2: 13, si miscãrile trupului sunt „o vorbire”, transmit un mesaj.
Mãrturisirea evangheliei – inclusiv „Pilda fiului risipitor”– trebuie încredintatã „oamenilor de încredere, care sã
fie în stare sã învtþe si pe altii”- 2 Tim. 2:2. Întelegând cã suntem angajati într-o luptã spiritualã, trebuie sã folosim armele luminii, arme puternice întãrite de Dumnezeu - Rom. 13:12; 2 Cor. 10:3-5, si nu mijloacele Întunericului.
Transmitem si pe aceastã cale un îndemn ferm tuturor slujitorilor spre a veghea cu toatã luarea aminte asupra conduitei personale, stilului de viaþã care trebuie sã fie caracterizat de simplitate si modestie si modului de
slujire si prezentare a mesajului biblic. Suntem responsabili înaintea lui Dumnezeu nu numai de continutul mesajului, de forma de expunere, ci sdi de scenariile pe care cei ce ascultã si/sau privesc sunt provocati sã le creeze în imaginatia lor, în trãirea lor interioarã.
„Fii cu luare aminte asupra ta însuti si asupra învãtãturii, pe care o dai altora: stãruieste în aceste
lucruri, cãci dacã vei face asa, te vei mântui pe tine însuti si pe cei ce te ascultã”  – 1 Timotei 4:16.

Consiliul Bisericesc
al Cultului Creºtin Penticostal

sursa
http://www.cuvantuladevarului.ro/Iulie%20201110.pdf

Un comentariu:

  1. pace....as dori abonament la cuvantul adevarului..cine ma poate ajuta?am depus acei 36 de lei in cont..astept un rasp.

    RăspundețiȘtergere

HTML