luni, 3 ianuarie 2011

Teologia scuipatului

Nota ta a fost creată.
In vechime a scuipa pe cineva era o ocara adusa acelei persoane care o tinea sapte zile afara din tabara. Nici astazi nu este pai stimata scuipatura. Vine insa domnul Isus si foloseste scuipatul- saliva pentru a vindeca orbii si surzii, vi se pare logic? Oare celor din vremea aceea cum li s-a parut aceasta metoda? Intr-o ocazie a luat pamant si l-a amestecat cu scuipat facand o alifie vindecatoare pentru ochii unui orb. Ce va spune "scipatul" si "tarana"? Domnul Isus a pus la incercare credinta celor de fata si a noastra, dar mai mult vrea sa ne aduca de-aminte din ce suntem facuti, din tina si "scuipat" dumnezeiesc.
Adeseori uitam cine suntem si de unde venim si trecem peste anumite bariere impuse de Dumnezeu. Faptul ca Domnul Isus ne-a rascumparat prin jertfa din Golgota, ne aminteste ca suntem doar robi, niste dobi netrebnici care am facut ceea ce ni s-a cerut.
Sa avem grija sa nu trecem de la "tina cu scuipat" la vita de rang nobil, sa lasam ca Dumnezeu in bunatatea lui sa ne ridice dupa ce noi ne-am fi coborat cat ar fi trabuit.
Doamne ajuta-ne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML