luni, 10 ianuarie 2011

Ce este viata si a cui este ea?

Ursulet sinucigas

Inceput de an, dureros, cu familii indoliate si intristari.
De ce oare plangem noi pe cel mort? Acolo unde merge el nu va mai fi nici lacrimi si durere, nici frig, foame, arsita, ingijorari.
Il plangem pentru ca ne-a fost drag, ca in urma lasa un gol imens, dar spre fericirea noastra Dumnezeu ne-a dotat cu uitare ca sa nu suferim tot restul vietii si ne-a lasat atatea alte bucurii care sa ne motiveze sa ne traim viata.
Stam la buza mormantului si mi-as fi dorit ca pamantul sa ma inghita si pe mine odata cu sicriul tatalui meu, asa de rau ma durea despartirea, dar mi-am adus  aminte ca si eu sunt mama si ratiunea m-a facut sa dau inapoi.
De aici s-a nascut intrebarea: "De ce se sinucid uni?"
Omul este singura fiinta terestra care are ratiune, asta ne deosebeste de restul creatiei.
Viata vine de la Dumnezeu. Totul a fost mort si in intuneric pana cand Dumnezeu a poruncit: "Sa fie!" Vegetatia, animalele, pasarile, pesti, omul, toate au viata din Dumnezeu si toate au instinctul de a-si apara aceasta viata atat cat Dumnezeu a ingaduit. Si tot pamantul cu tot ce are sau nu viata a fost dat in stapanirea omului care este considerat cu putin mai presus decat ingerii. Omul a fost invatat sa se foloseasca de toate pentru a-si intretine viata in trupul acesta de lut. A fost invatat ca sunt lucruri folositoare si lucruri daunatoare. Va intrebati probabil de ce nu a lasat Dumnezeu numai lucrurile folositoare? Ei, d'aia, sa testeze intelepciunea omului, numai cel fara de minte se foloseste de cele daunatoare atat pentru el cat si pentru cei din jur.
Acum va intreb, cu ce a gresit Dumnezeu cand a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa si ca in marea Sa dragoste ni-a dat ratiunea, discernamantul de a deosebi binele de rau?
Ziceti ca nu a gresit, ca este bine asa.  Atunci de ce ne permitem sa ne scurtam viata aceasta care vine de la Dumnezeu? Si nu ma refer aici numai la sinucigasi ci si la cei care printr-un viciu isi pune viata in pericol. Poate va ganditi la droguri, tutun, alcool etc, da asa este dar cei care isi risca viata in anumite competitii doar pentru a fi scris in asa zisa "Cartea recordurilor"?
Sa nu iutam ca viata nu este a noastra si vom da socoteala fiecare de cum ne-am folosit sau am abuzat de ea.
Atunci cand ucidem pe cineva tribunalul lumii acesteia ne pedepseste, atunci cum vor fi judecati sinucigasi(si aici intra toti aceia care isi pun viata in pericol intr-un fel sau altul) de Marele Tribunal Suprem?
Aveti grija de viata voastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML