sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Adam si Eva - un nou inceput

Inchipuiti-va cum a fost prima zi a primului om pe pamant; Adam a fost singurul pamantean creat de Dumnezeu si nu nascut de femeie. El este singurul care a simtit Mana slavita in modelare, a fost prima creatura rationala creata din adevarata Iubire, trebuia sa fie perfect, desavarsit si asa a fost pana a aparut .... Eva ..... nu, stati asa, nu Eva a fost vinovata ci sarpele care de la inceputurile lumii si-a aratat rautatea si ticalosia. Stia ca Eva este "vasul" slab si stia cand sa atace, cand aceasta ar fi fost vulnerabila, stia ca va ceda atunci cand i se va da atentie marita.

Ma intreb de ce sunt avocatul Evei!? Pai d'aia ca sunt si eu femeie si o inteleg perfect.
Dar sa ne intoarcem la primele zile pe pamant parcurse de om. Era dimineata, soarele patrundea printre ramuri pana la el si-i incalzea pielea umezita de roua matinala, pasarelele il salutau in limba lor spunandu-i, "buna dimineata stapane", raul care licarea in lumina diminetii il indemna la viata la prosperitate. Nu avea nici o slujba decat aceea de a fi prezent atunci cand Dumnezeu venea sa stea de vorba cu el; va dati seama ce mare omoare? Insasi Creatorul sa vina la el si sa stea de vorba cu el. Si asta nu e tot, pe unde mergea si pe unde calca era totul numai hrana pentru trupul lui, nu depunea nici un efort sa o obtina. Of, deja imi revine dorul de Rai. Nu avea vecini care sa-i puna muzica la maxim, nici copii obraznici care sa-i zgarie masina, totul era simplu dar atat de complex pentru el, Adam, incat nu a putut intelege marea dragoste si grija pe care i-o acorda Dumnezeu. Dar cu totate astea nu-l putem condamna pentru ca firea omeneasca este aceiasi si azi. Oare nu asa suntem si noi? Nu vedem marea bunatate a lui Dumnezeu ci numai "marul ispitei" intins de Satan ca sa ne duca la pierzare.
Ma gandesc cum ar fi fost daca tot pamantul ar fi fost un Rai? Idem oameni buni pentru ca firea asta salbatica trebuie imblanzita si educata pentru a face un Paradis locul unde traim. Sa ne ajute Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML