sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Suicide attack at Afghan police HQ kills 12



Kabul, Afganistan - Doi atentatori sinucigaşi purtând uniforme de poliţie s-au aruncat in aer la un sediu de poliţie afgane sâmbătă, omorând cel puţin 12 ofiţeri şi rănind 16, au declarat oficialii.Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atacurile, care a avut loc în termen de 20 de minute reciproc, în provincia Paktika de est.

Nawab Waziry, şeful consiliului provincial Paktika, a declarat ca bărbaţii purtau uniforme de poliţie şi au trecut prin trei porţi de securitate înainte de a ajunge în clădirea principală.

"Exista o multime de victime," Waziry a declarat pentru Associated Press. "Site-ul a fost acoperit cu sânge." Gen Daud Andarabi, purtătorul de cuvânt pentru comandantul regional de poliţie din sud-estul Afganistanului, a declarat ca exploziile a ucis cel puţin 12 ofiţeri.

Atacul a avut loc într-una din zonele cele mai violente din Afganistan, unde NATO şi forţele afgane de zi cu zi lupta împotriva Al-Qaida legate de reţea Haqqani. Suprafata este de circa 92 mile (150 kilometri) sud de Kabul şi a frontierelor regiunea pakistaneza Waziristan de Nord. Acesta este controlat în mare măsură de reţeaua Haqqani, un Pakistan pe bază de taliban formatiunii.

Regiunea de frontieră a fost mult timp un refugiu pentru extremiştii islamişti din întreaga lume şi a fost ţinta a numeroase greve teleghidate împotriva talibanilor, Al-Qaida şi forţele Haqqani reţea. Jalaluddin Haqqani şi Sirajuddin, un fost comandant al anti-sovietic şi fiul său, se lupta acum forţele americane în estul Afganistanului.

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atacul de sâmbătă într-o declaraţie prin e-mail la mass-media. În altă parte, forţele afgane şi de coaliţie a ucis cel puţin 15 insurgenţi în timpul o căutare peste noapte pentru un lider taliban senior la distanţă, în estul Afganistanului, NATO a declarat sâmbătă.

Forţele de securitate au intrat sub atac lângă un compus din districtul Sherzad din provincia Nangarhar în noaptea de vineri, ceea ce a dus o bătălie care la ucis pe insurgenţi. NATO a folosit de asemenea loviturilor aeriene în cadrul operaţiunii. Alianţa a declarat insurgenţi au fost victime numai. Autorităţile au încercat să determine dacă liderul talibanilor, trupele au fost în căutarea a fost printre cei ucisi. Liderul nu a fost identificat, dar a spus că NATO a ajutat luptători străini financiar şi a planificat atacuri împotriva fortelor afgane şi coaliţie.

Mohammad Hassan, un şef de district din zona, a dat o estimare destul de mare de decese, spunând cel puţin 18 talibani au fost ucişi în luptă, inclusiv un comandant local. El a spus loviturilor aeriene lovit în timpul unei întâlniri taliban. Forţele de securitate au distrus armele găsite pe insurgenţi, inclusiv propulsate de rachete lansatoare de grenade şi grenade de mână. De asemenea, sâmbătă, NATO a declarat că forţele afgane şi coaliţie chemat într-un atac aerian pentru a distruge o reţea de tuneluri şi buncăre într-o zonă taliban ocupate de Musa Qala district în provincia Helmand.

Associated Press Writer Elizabeth A. Kennedy a contribuit la acest raport de la Kabul.

sursa:Yahoo! News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML