duminică, 21 noiembrie 2010

6 moduri de a reduce 500 de calorii pe zi

6 moduri de a reduce 500 de calorii pe zi

86015698.BMP

Poti scapa de o jumatate de kilogram pe saptamana daca reduci 500 de calorii pe zi. Asa ca incearca aceste 6 trucuri simple si obtine cat ai clipi trupul zvelt pe care ti-l doresti.
Trucuri simple ca sa te simti satula (cu mai putin!). La micul dejun mananca 2 oua romanesti sau fierte. (Fibrele te vor face sa te simti mai plina si in acea zi vei fi consumat cu circa 416 mai putine calorii.) Inainte de masa de pranz si de cina, savureaza 1 cana de supa saraca in calorii. (Vei consuma astfel cu circa 134 de calorii mai putin la fiecare masa.) Si vei reduce in total 684 de calorii in ziua respectiva.

Mai putine toppinguri pentru salate. O salata mare poate parea sanatoasa, dar toate acele bunatati puse deasupra o pot face mai bogata in calorii decat o lasagna sau niste paste fettuccine Alfredo. Cubuletele de branza, nucile caramelizate, baconul, avocado, fructele confiate, crutoanele si vinegreta pot adauga o multime de calorii. Reduci cel putin 500 de calorii daca adaugi la salata un singur topping, legume gustoase dar sarace in calorii (ardei copti, ceapa la gratar sau ciuperci), si asezonezi totul cu numai jumatate din cantitatea obisnuita de sos.

Nu „rade farfuria. Vei reduce 500 de calorii daca, la fiecare masa, lasi in farfurie un sfert din portia de mancare – in cazul in care, in mod obisnuit, consumi in jur de 2.000 de calorii zilnic.

Foloseste farfurii mai mici. Inlocuieste farfuriile mari cu unele medii. Vei manca astfel cu 20 sau 25% mai putin si vei reduce cu pana la 500 de calorii – cercetatorii spun ca te vei simti la fel de satula.

Nu pune totul pe masa. Mesele tipice de familie, cu platouri si boluri pline cu mancare asezate pe masa, ii invita pe oameni sa-si puna si a doua sau a treia portie. Sute de calorii sunt eliminate daca pui mancarea in farfurii inainte sa le aduci la masa; de asemenea, lasa in bucatarie platourile cu mancare.

O inlocuire simpla. Cand faci prajitura preferata, foloseste o ceasca de iaurt dietetic simplu in loc de una cu smantana; astfel vei reduce 684 de calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML