vineri, 28 ianuarie 2011

Internet jos ca Egipt bretele pentru proteste vineri

Internet down as Egypt braces for Friday protests

CAIRO (AFP) - Ministerului de Interne din Egipt a fost avertizat  "măsurile decisive", ca disidenţi au planificat pentru raliu de după rugăciunile amiazii de vineri, a patra zi la rând, în ţară, cele mai grave proteste anti-guvernamentale din ultimele decenii.

Avertismentul a venit prin serviciile de Internet şi telefon mobil, mesaje text, ambele utilizate de către organizatorii protestelor din această săptămână, care a dus la ciocniri mortale între demonstranţi şi poliţie, acestea ca urmare au fost tăiate în întreaga ţară.
Ţara cu cea mai mare mişcare de opoziţie,  Frăţia Musulmane, a declarat joi seara ca va participa la protestele de vineri, într-o plecare de la o abordarea prudentă a luat parte la protestele care au început marţi. Cel puţin 20 de membri ai Fratiei Musulmane au fost arestaţi in noaptea de   vineri.
Printre cei arestaţi la casele lor au fost cinci foşti membri ai parlamentului şi cinci membri ai Biroului Politic, 
ale căror nume mai cunoscute sunt lideri Essam El-Eriane şi a lui Mohammed Moursi.
Ţării disident de conducere,  Laureat al Premiului Nobel Mohamed ElBaradei,  de asemenea, a spus că va lua parte la acţiunile de protest după ce sosesc joi seara dintr-o vizită la Viena. 

sursa
Yahoo News

marți, 25 ianuarie 2011

Paracelsus


Paracelsus a fost un creştin în adevăratul sens al cuvântului şi a căutat întotdeauna să-şi susţină concepţiile cu ajutorul citatelor din Biblie. El întreba: 
"Credinţa este o stea luminoasă care îl ajută pe cercetător să dezlege misterele naturii. Trebuie să căutaţi centrul vostru de greutate în Dumnezeu şi să vă bazaţi încrederea pe o credinţă divină, sinceră, curată şi puternică, şi să-i rămâneţi credincioşi cu toată inima, cu tot sufletul, cu toată simţirea şi cu tot cugetul. Dacă veţi avea o asemenea credinţă, Dumnezeu (înţelepciunea) nu vă va ascunde adevărul Lui, ci vă va dezvălui operele sale într-un mod credibil, vizibil şi consolator. Tot ce se întâmplă (pe lume) se produce din voinţa lui Dumnezeu. Conştiinţa este facultatea pe care am primit-o de la Dumnezeu, şi în care noi trebuie să vedem propriul nostru chip. De aceea se cuvine să facem doar ce ne învaţă conştiinţa, nimic alceva.
Cel care nu se va aprinde el însuşi nu va fi luminat de Dumnezeu, căci Dumnezeu l-a înzestrat cu o conştiinţă în care să aibă o încredere absolută.  A învăţa de la alţii, a accepta ideile altora, a acţiona într-un anumit fel doar pentru că şi alţii procedează astfel, este o ispită. Aşadar, credinţa în lucrurile pământeşti trebuie să se sprijine pe Sfânta scriptură şi pe învăţăturile lui Christos, şi atunci ea va sta pe baze trainice. De aceea va trebui să punem temelia şi piatra unghiulară a înţelepciunii noastre pe puncte de sprijin solide. Primul punct esteRugăciunea sau dorinţa puternică şi aspiraţia spre tot ce este bine. Este necesar să cercetăm şi să batem, şi în felul acesta să ne adresăm cererea Celui Atotputernic din noi, şi să-I amintim de promisiunile Sale, păstrându-le treze. Dacă vom face acest lucru în chip potrivit şi cu o inimă sinceră şi curată, vom căpăta ceea ce am cerut, şi vom afla ceea ce am căutat. Porţile Celui Veşnic, care au fost închise înaintea noastră, se vor deschide, şi tot ce a fost ascuns înaintea privirii noastre va ieşi la lumină. Următorul punct esteCredinţa:  nu simpla credinţă în ceva care poate fi sau nu adevărat, ci o credinţă bazată pe o cunoaştere şi o încredere nestrămutată, o credinţă care poate să mute munţii din loc şi să-i arunce în mare, o credinţă care poate să facă totul, aşa cum Christos însuşi a mărturisit.  Cel de-al treilea punct este imaginatia dacă puterea aceasta ia naştere în sufletele noastre, nu vom avea nici o dificultate în a o armoniza cu credinţa noastră. O persoană, care e cufundată adânc în gânduri, şi, ca să spunem aşa, retrasă în propriusău suflet, se aseamănă cu cineva care şi-a pierdut minţile, iar lumea suită la el ca la un nebun. Dar, în conştiinţa Celui Atotputernic, el este  un  inţelept; este, cu alte cuvinte, prietenul intim al lui Dumnezeu, şi  el  cunoaşte mult mai multe taine ale lui Dumnezeu decât toţi aceia care primesc învăţătura lor superficială pe căile simţurilor, căci el poate ajunge  la Dumnezeu prin sufletul lui, la Christos prin credinţă, şi atrage la sine Duhul Sfânt printr-o imaginaţie înflăcărată, în felul acesta noi putem  deveni asemeni Apostolilor şi nu ne-am mai teme nici de moarte, nici de  închisoare şi nu vom mai suferi din cauza torturii, nici de oboseală, nici de foame şi nici de nimic altceva.
 Dar, cu toată cucernicia sa, Paracelsus n-a fost un bigot.  S-a arătat  întotdeauna un adversar al ipocriziei, al slujirii ceremoniale şi al cucerniciei  afişate ostentativ. 
Citat din Viaţa lui Paracelsus 


 

Marturisire


Eram intoarsa la Domnul de vreo 5-6 ani si simteam ca ceva nu este in regula; nu puteam sa am credinta deplina in Dumnezeu. De multe ori cuvantul Tata, folosit in rugaciune, avea o forma de repulsie in mintea mea. Am incercat involuntar sa mi-L imaginez pe Dumnezeu doar ca Stapan, Binefacator, Mantuitor, dar toate aceste nume atribuite ma tineau la o oarecare distanata de Dumnezeu. Am continuat sa merg inainte, cu o dorinta aprinsa in sufletul meu de a ma contopi cu dumnezeirea, dar ceva scartaia, ceva ma tinea la distanta. Am insistat in citirea Cuvantului cu speranta ca voi gasi acolo rezolvarea, dar cunostintele acumulate ma intelepteau dar nu umpleau golul acela imens. M-am plecat pe genunchi dorind ca apropierea sa se faca in inchinare, dar ..... Este devarat ca dragostea lui Dumnezeu era prezenta, dar se lovea de o stanca, de o bariera ridicata de mine si nu mai putea ajunge la inima mea. In meditatiile mele, amintirile copilariei mele imi apareau mereu, dar le alungam repede pentru ca imi aduceau amaraciune. Dar intr-o zi am auzit o voce:"De ce nu le descarci la cruce?" Bineinteles ca nu am inteles mesajul, dar intr-o zi mai plina de nori m-am last coplesita de amintirile triste care fara mila veneau una cate una, lovind fiecare coarda a inimii mele.  Plangeam si as fi vrut sa ma smulg din acea stare dar imi era imposibil. Trecuse ceva vreme si deja situatia devenise incontrolabila, atunci m-am aplecat pe genunchi si am cerut Domnului sa ma ajute sa ies din acea stare. Fara sa imi dau seama am inceput sa-I povestesc tot oful meu, toate dezamagirile si frustrarile copilariei mele si l-am rugat daca vrea, daca nu pe toate, macar pe cele mai dureroase sa mi le stearga din memorie. Nu stiu cat am stat in acea "confesiune" dar stiu ca atunci cand m-am ridicat de pe genunchi era deja noapte, ma dureau genunchii ingrozitor, dar eram plina de pace, ma simteam libera si interesant era faptul ca acele amintiri nu ma mai dureau; sau poate ca cele dureroase chiar mi-au fost sterse din memorie. Ii multumesc Domnului si-L slavesc pentru toate. Amin.
Relatia mea cu Dumnezeu-Tatal era influientata de ideea deformata pe care mi-o formasem in mintea mea despre cum este un tata; dupa standardul tatalui meu firesc. Sa nu credeti acuma ca tatal meu a fost un "monstru", nu, asteptarile si pretentiile mele au fost prea ridicate; si acuma sunt numai ca Tatal meu actual mi le poate satisface si acum cred acest lucru din toata inima.
Poate ca mai sunt persoane care fac acelasi lucru - privesc pe Dumnezeu-Tatal prin prisma tatalui- firesc, de aceea am tinut sa scriu aceasta marturisire, pentru a ajuta. Va spun ca viata mea s-a schimbat radical si este minunat. Inainte imi lipsea aceea incredere totala in Dumnezeu pentru ca tatal meu firesc m-a dezamajit de atatea ori si banuiam ca asa se va intampla si acum. "Nu sunt atat de buna ca sa ma asculte." imi ziceam. Ei acum Spun:"Nu sunt atat de buna sa ma asculta, dar ma iubeste atat de mult incat Ii este cu neputinta sa nu ma asculta." Este o diferenta , nu? :8
Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit. Psalmii 55:22 

duminică, 23 ianuarie 2011

Cei cinci ingeri ai celor cinci continente 5


Dr. Samuel Doctorian 16 august 1998 pe insula Patmos

Apoi ingerul a continuat:"Ceea ce vezi si auzi spune neamurilor si popoarelor." Deci ceea ce am primit nu pot pastra pentru mine, fie ca vor primi, fie ca nu vor primi, trebuie sa spunem  aceste lucruri oamenilor.

Al cincelea inger - America
Apoi am vazut pe al cincelea inger zburand peste America de Nord si de Sud, de la Polul Nord pana spre Argetintina, de pe coasta de est pana in California. Am vazut in mana lui un potir. Ingerul mi-a spus ca va varsa peste continentul acesta judecatile care erau in potirl lui. Apoi l-am auzit spunand: "Nu mai exista neprihanire, nu mai exista sfintenie, peste tot este idolatrie, materealism, betie, legaturile pamantului sunt peste tot. Peste tot se varsa sange nevinovat, milioane de prunci sunt ucisi inainte de a se fi nascut. Familiile sunt rupte. Oh! Generatie preacurva! Sodoma di Gomora! Ati ajuns ca aceia din zilele lui Noe. O multime de predicatori si profeti mincinosi care refuza dragostea mea. Multi dintre ei au o forma de evlavie dar ii tagaduieste puterea.

Cand I-am auzit pe inger spunand aceste lucruri, l-am rugat: "Oare nu mai poti zabovi o vreme? Mai da o sansa pentru pocainta."

Ingerul mi-a zis: "De multe ori a iertat Dumnezeu si de multe ori le-a vorbit, dar ei nu L-au ascultat, rabdarea Sa a ajuns la capat, acum a sosit vremea. Au iubit banii si placerile mai mult decat pe Domnul." L-am vazut pe inger cum incepe sa verse potirul si numa ce am vazut cum aisberguri uriase au pornit sa se topeasca. Ca urmare in Canada si America de Nord am vazut inundatii, raurile revarsandu-se peste maluri si distrugeri pretutindeni.. Am auzit piata lumii trosnind in urma unui mare cutremur si zgarie- norii din New- York-ului prabusindu-se. Au murit mii. Am vazut vapoare scufundandu-se. Am auzit explozii in toata partea de nord a tarii. L-am vazut apoi pe inger varsand din potir asupra Mexicului si am vazut cele doua oceane, Antlanticul si Pacificul cum se unesc inecand iscatul. Omare parte a nordului Braziliei a foet acoperita de ape. Amazonul s-a transformat intr-o mare uriasa, padurile au fost inundate si distruse de cutremure de pamant. Pe masura ce ingerul isi varsa potirul asupra statelor Chile si Argentina au venit distrugeri  cum n-au mai fost vreodata. Intreaga lume era zguduita. Ingerul a spus: "Toate acestea se vor intampla in scurta vreme."

Eu am zis: "Oare nu poti zabovi? Nu varsa aceste urgii peste tot pamantul." Si deodata am vazut pe cei cinci ingeri in jurul globului ridicand mainile catre cer si zicand: "Toata slava sa fie a Dumnezeului cerului si pamantului." Acum a sosit vremea si El il va proslavi pe Fiul Sau. Pamantul va fi ars si distrus. Toate lucrurile vor trece, dar va veni un cer nou si un pamant nou. Dumnezeu va distruge lucrurile celui rau pentru totdeauna. Imi voi arata puterea in faptul ca imi voi priteja copii in mijlocul pedepsei si distrugerii. Fi gata pentru ziua aceea pentru ca ziua Domnului a venit.

Camera mea era plina de lumina de la stralucirea ingerilor. apoi deodata ei s-au inaltat la cer. Cand mi-am ridicat privirea am vazut pe cei cinci ingeri mergand in cinci directi diferite. Stiu ca ei au inceput sa-si faca lucrarea. Mai mult de un ceas nu m-am putut misca. Eram treaz , tremurand din cand in cand. Am zis: "Doamne, sa plec oare acum din Patmos?" El a zis: "Nu, te-am adus aici cu un scop."


PS Despre autor
Rev. Samuel Doctorian este armean.
Atunci cand si-a predat viata Domnul Isus avea 9 ani. A studiat la colegiul Hurlet Nazarene din Glasgow, iar dupa terminare a fost ordinat in 1951. In octombrie 1952 a fost chemat de Domnul sa porneasca o lucrare de evanghelizare in Orientul Mijlociu.
Sfarsit

Cei cinci ingeri ai celor cinci continente 4


Dr. Samuel Doctorian 16 august 1998 pe insula Patmos

Apoi ingerul a continuat:"Ceea ce vezi si auzi spune neamurilor si popoarelor." Deci ceea ce am primit nu pot pastra pentru mine, fie ca vor primi, fie ca nu vor primi, trebuie sa spunem  aceste lucruri oamenilor.

Al patrulea inger - Africa
Acum vom merge in Africa.
L-am vazut pe cel de-al patrulea inger cu aripi, zburand deasupra Africii si am putut sa vad din Capetown, aflat in sudul continentului, pana in nord la Cairo. Am vazut toate tarile, mai mult de cincizeci. Ingerul Africii avea in mana o sabie uriasa si bine ascutita. Deodata l-am auzit zicand: "A fost varsat sange nevinovat. Intre popoare sunt certuri si neintelegeri. Generatii intregi sunt departe de Domnul. S-au macelarit unii pe altii, mii de oameni. Voi porunci ca soarele sa dogoreasca si sa parjoleasca in unele locuri. Marile, raurile vor seca si milioane de oameni vor pieri de foame. In alte parti vor fi inundatii; temeliile vor fi clatinate. Sabia Mea va judeca pe cei nelegiuiti si pe cei setosi de sange. Vor fi atat de multe cutremure de pamant incat raurile vor curge in toate directile pe continent, inundand o multime de sate." Am vazut apoi Nilul, zeul Egiptului, secand. Pe toata suprafata Egiptului erau pesti in putrefactie si un miros greu se ridica spre cer, dar o mare parte din centrul Africii va fi acoperita de ape. Milioane vor muri. "Doamne, am zis, nu ai decat astfel de vesti proaste? Nu va fi decat distrugere? Nu exista nicio veste buna?" Domnul mi-a spus: "A venit ziua cea din urma; ziua Judecatii este aici. Dragostea mea a fost refuzata iar acum a venit sfarsitul, dar am sa rasplatesc pe toti cei credinciosi de pe continentul African. Ii voi binecuvanta din abundenta."
....va urma ...

PS Despre autor
Rev. Samuel Doctorian este armean.
Atunci cand si-a predat viata Domnul Isus avea 9 ani. A studiat la colegiul Hurlet Nazarene din Glasgow, iar dupa terminare a fost ordinat in 1951. In octombrie 1952 a fost chemat de Domnul sa porneasca o lucrare de evanghelizare in Orientul Mijlociu.

Cele zece porunci


Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, şi a zis:

1."Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.

2.Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.

3.Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui. 
 
4.Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o. 
 
 
5.Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. 
 
6.Să nu ucizi.  

7.Să nu preacurveşti.

8.Să nu furi. 

9.Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău.

 10.Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău."



sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Cei cinci ingeri ai celor cinci continente 3


Dr. Samuel Doctorian 16 august 1998 pe insula Patmos

Apoi ingerul a continuat:"Ceea ce vezi si auzi spune neamurilor si popoarelor." Deci ceea ce am primit nu pot pastra pentru mine, fie ca vor primi, fie ca nu vor primi, trebuie sa spunem  aceste lucruri oamenilor.

Al doilea inger
Am vazut ca al doilea inger avea un toiag in mana si a zis: "A venit vremea secerisului in Israel si in toate tarile pana in Iran." Am vazut toate acele tari intr-o clipita. "Toata Turcia si toate acele tari ale caror nume este greu de pronuntat, car eM-au refuzat si Mi-au refuzat mesajul de dragoste se vor ura intre ele si se vor omora unele pe altele." Am vazut Iranul, Persia, Armenia, Azerbaigianul, toata Giargia, Irakul, Siria, Libanul, Iordania, Israelul si toata Asia Mica pline de sange. IN toate aceste tari am vazut sange si foc. In multe din aceste tari s-au folosit arme nucleare. Fumul se ridica de pretutindeni, o distrugere fulgeratoare, oameni distrugandu-se uni pe alti.

Am auzit aceste cuvinte: "Israele, ah Izraele, a venit marea judecata. Ingerul  a zis:"Alesii. Biserica, ramasita va fi curatita. Duhul lui Dumnezeu ii va pregati pe copii lui Dumnezeu."  Am vazut flacari ridicandu-se catre cer. Ingerul a zis iar:"Aceasta este judecata finala, Biserica Mea va fi curatita, protejata si gata pentru ziua cea din urma. Oamenii vor muri de sete, apa va fi greu de gasit in tot Orientul Mijlociu. Raurile se vor usca si oameni din aceste tari se vor lupta pentru apa." Apoi ingerul mi-a aratat ca Statele Unite se vor frange in bucati din pricina crizei din Orientul Mijlociu. Natiunile unite nu vor mai exista iar ingerul cu secera sa va aduna granele.

Ingerul al treilea- Europa
Unul dintre ingerii cu aripi mi-a aratat Europa de la un capat la altul, din nord pana in Spania si portugalia. In mana ingerul avea o balanta si in timp ce zbura peste Europa, l-am auzit spunand: "Sunt mahnit. Nelegiuire, necuratie, lipsa de evlavie in toata Europa. Pacatul s-a ridicat pana la cer. Duhul Sfant este mahnit." Am vazut raurile Europei revarsandu-se peste maluri si acoperind milioane de case, care inecate.

Dupa ce am vazut aceste lucruri, in saptamanile urmatoare am citit stirule. Cehoslovacia a cunoscut cele mai mari inundatii pe care le cunoscusera vreodata. Am auzit de asemenea ca marele rau din China sta sa se verse si mii de case sunt distruse de inundatii. Toate aceste stiri le-am auzit dupa ce am avut viziunea in care ingerul imi spunea ce o sa se intample.

Deodata am auzit si am vazut cutremure de pamant in toata Europa. "Tari care nu cunoscusera cutremurile de pamant vor fi zguduite." a zis ingerul. Si in duhul meu am vazut prabusinduse turnul Eiffel din Paris. O mare parte din Germania este distrusa; in marea Metropola a Londrei disrrugeri pretutindeni; inundatii in toata Scandinavia. M-am uitat spre sud si am vazut Spania si Portugalia trecand prin vremuri de foamete si mari nenorociri, multi vor muri de foame in aceste tari.

Am fost cutremurat la vederea acestor lucruri si am zis:"Doamne, ce se va intampla cu copii Tai?" Atunci ingerul mi-a spus: "Eu ii voi pregati si ei vor astepta aratarea Domnului dar multi vor striga la Mine, in acele zile si Eu ii voi mantui. Voi face mari minuni pentru ei si le voi arata puterea Mea." Deci in mijlocul nenorocirii se va arata si harul Domnului si asta m-a bucurat nespus de mult. Domnul ii va ocroti pe copii Sai.
.... va urma ....


PS Despre autor
Rev. Samuel Doctorian este armean.
Atunci cand si-a predat viata Domnul Isus avea 9 ani. A studiat la colegiul Hurlet Nazarene din Glasgow, iar dupa terminare a fost ordinat in 1951. In octombrie 1952 a fost chemat de Domnul sa porneasca o lucrare de evanghelizare in Orientul Mijlociu.

Cei cinci ingeri ai celor cinci continente 2


Dr. Samuel Doctorian 16 august 1998 pe insula Patmos

Apoi ingerului a continuat:"Ceea ce vezi si auzi spune nemurilor si popoarelor."Deci ceea ce am primit nu pot pastra pentru mine, fie ca vor primi , fie ca nu vor primi, trebuie sa spunem aceste lucruri oamenilor.

Primul inger- Asia
Primul inger a spus: "Am un mesaj pentru toata Asia." - Cand a rostit aceste cuvinte in doar cateva clipite am vazut toata China, India si tarile Asiei, ca Vietnamul, Laosul, desi nu vizitarem niciodata acele tari. Am vazut Insulile filipine, Japonia, Singapore, Malaezia, Indonezia. Apoi ingerul mi-a aratat Guineea, Irian-Jaxasi pana jos in Australia si Noua Zeelanda.

"Sunt ingerul Asiei: -a zis el. In mana lui am vazut o trambita mare pe care el urma sa o sune peste intrega Asie. Milioane de oameni vor auzi glasul de tunet al Domnului. Apoi ingerul a spus: "Vor urma dezastre, foamete si multi vor muri de foame. Vanturi puternice vor sufla peste continent asa cum nu s-a mai intamplat niciodata. Omare parte a continentului va fi zguduita si distrusa. Vor fi cutremure de pamant in toata Asia si marea va acoperi uscatul."

Am vazut aceste lucruri in ziua de 20 iunie, iar astazi este 16 august, doar cateva zile dupa vedenia pe care am avut-o, cand am auzit vestea ca valurile marii au maturat careva sate  in Guineea. Mii de vieti au fost in mare pericol. Lucrurile acestea s-au intamo=plat doar cu cateva saptamani in urma si ingerul mi-a ca astfel de lucruri se vor intampla in intreaga Asie. "Uscatul se va prabusi in mare". L-am auzit pe inger spunand: "O parte din continentul Australian va fi zguduit de cutremure, continentul se va rupe si o parte din el va fi inghitit de valuri." Lucru acesta a fost cutremurator si ma gandeam daca ceea ce aud este adevarat, dar ingerul a continuat: "Milioane vor muri in China si India, natiunile se vor ridica unele imporiva altora, fratii unii impotriva altira, asiatici se vor lupta unii impotriva altora. Se vor folosi arme nucleare, ucigand milioane. De doua ori s-a auzit cuvanrul: "CATASTROFA! CATASTROFA!" apoi ingerul a spus: "Criza financiara din Asia va zgudui lumea."

In timp ce ingerul vorbea eu tremuram din tot trupul. El m-a privit, a zambit si mi-a spus: "In mijlocul acestei catastrofe va avea loc cea mai mare trezire spirituala - legaturile robirii vor fi rupte, zidurile vor fi daramate si peste tot in Asia,  in China si in India, oamenii se vor intoarce la Cristos, si  in Australia vor fi mari treziri spirituale." L-am auzit pe inger spunand: "Este ultimul seceris." Apoi ca si cum ar fi vorbit Domnul Isus Insasi, a zis: "Imi voi pregati Biserica pentru venirea lui Cristos a doua oara." M-am bucurat de o astfel de veste buna venita dupa mesajul judecatii. In tot timpul  acesta cei cinci ingeri erau in camera mea si le puteam simti prezenta, un sintamant extraordinar.
.... va urma .....

PS Despre autor
Rev. Samuel Doctorian este armean.
Atunci cand si-a predat viata Domnul Isus avea 9 ani. A studiat la colegiul Hurlet Nazarene din Glasgow, iar dupa terminare a fost ordinat in 1951. In octombrie 1952 a fost chemat de Domnul sa porneasca o lucrare de evanghelizare in Orientul Mijlociu.

Cei cinci ingeri ai celor cinci continente 1


Dr. Samuel Doctorian 16 august 1998 pe insula Patmos

Ma aflam deja de cateva saptamani pe insula Patmos singur. Venisem aici ca sa ma rog si sa-L caut pe Dumnezeu. Am gasit o capela mica - Capela Sfantului Nicolae - care nu prea este vizitata de oameni. Am intrat in ea ca sa imi vars inima inaintea Domnului. Am gasit apoi o stanca pe coasta dealului unde obisnuiam sa merg su sa ma rog, cititnd si meditand la Cuvantul Domnului. Am mancat foarte putin in  acele zile. De cateva ori am vizitat pestera unde Sfantul Apostol Ioan a primit marea Apocalipsa.

In ziua de 20 iunie la 3:50 dimineata, aici in Patmos, camera mea s-a umplut deodata  de lumuina, desi in jurul camerei nu exizta nici un fel de lumini. Casa se afla la capatul drumului, singura, langa o manastire. Cand m-am trezit de-a binelea am vazut cinci ingeri deosebit de frumosi. Le-am vazut fetele, ca niste fete de om desavarsite in frumusete si pline de lumina.. Le-am vazut ochii, parul si mainile. La dreapta mea erau doi ingeri si cand am privit mai bine am vazut alti trei  cu aripi. Ei aveau robe albe deosebit de frumoase care ajungeau pana la podea. Infatisarea lor nu poate fi descrisa in cuvinte. M-am intrebat de ce o fi venit la mine acesti cinci ingeri, dar tremuram din toate incheieturile. Am vrut sa tip dar nu am putut.

Tocmai inainte de a zari pe cei cinci ingeri, in duhul meu ma vazusem in mijlocul unei multimi unde predicam in limba emgleza.La stanga mea era un interpret cu parul inchis si cu o haina gri, dar nu imi aduc aminte in ce limba talmacea cuvintele mele. Profeteam acest mesaj:
"Biserica Mea, predici dragostea si inveti despre ea, dar trebuie s-o si practici, trebuie sa areti dragoste. Exista o profunda nevoie de unitate in Trup. Aveti intre voi multe partide. Duhul Meu nu va lucra acolo unde nu exista unitate. Exista multa carnalitate, multa fire in Biserica Mea; prea multa necuratie in Biserica Mea. Eu doresc sa vad un popor sfant. Am murit ca sa fiti sfinti!"
In timp ce profeteam in duhul, tremuram tot. Ochii mei erau deschisi si ma vedeam predicand unei multimi si deodata, in timp ce profeteam, au aparut acesti ingeri puternici. M-am retras da la amvon si am simtit ca ma prabusesc. Acum sunt treaz de-a binelea cu toate ca acestea se  intampla parac in duhul.

Apoi deodata primul dintre ingeri, unul dintre cei aflati la dreapta mea, a zis: :Suntem cei cinci ingeri ai celor cinci continente. Ne aflam aici ca sa-ti aducem mesajul cu privire la cele cinci continente ale lumii." In clipa in care am auzit aceste cuvinte, am auzit de asemenea multimile, pe care le si vedeam, strigand:"Ohhh.... ohhh". Cred ca multimile au vazut si ele pe cei cinci ingeri. Domnul mi-a aratat ca in zilele ce stau in fata noastra, in multe parti ale lumii, Dumnezeu urmeaza sa se releveze pe sine prin ingerii slugitori. lucrul acesta se va intampla public, se va intampla in biserici, mii de oameni vor vedea pe ingeri in acelasi timp. Ei vor sluji Truului lui Cristos in aceste zile din urma. Apoi ingerul a continuat:"Ceea ce vezi si auzi spune neamurilor si popoarelor." Deci ceea ce am primit nu pot pastra pentru mine, fie ca vor primi, fie ca nu vor primi, trebuie sa spunem  aceste lucruri oamenilor.
.... va urma .......

Die fünf Engel der fünf Kontinente- surs 

PS Despre autor

Rev. Samuel Doctorian este armean.
Atunci cand si-a predat viata Domnul Isus avea 9 ani. A studiat la colegiul Hurlet Nazarene din Glasgow, iar dupa terminare a fost ordinat in 1951. In octombrie 1952 a fost chemat de Domnul sa porneasca o lucrare de evanghelizare in Orientul Mijlociu.

vineri, 21 ianuarie 2011

Ninge peste Gherla


Atata bucurie radiaza acest minunat fenomen natural, atata curatie incat ti-e frica sa iesi afara sa nu cumva sa intini cu prezenta ta aceasta minunata scena  de un alb imanculat.
M-am lasat dusa pe taramul gandurilor, plutind prin abisul ce duce la nasterea fulgului de zapada si m-am trezit intrebandu-ma: Cat de curata imi este viata? Cat de mult ma aseaman cu acest fulg de nea? M-am asezat in urma unui fulg si l-am urmat in calatoria lui. Iesit din camaruta lui el este imbracat in haina alba stralucitoare si plin de fericire, bucurie nemasurabila, coboara incet la vale. O, cat este de minunat, cat este de gingas. Plutind prin aerul rece se aseaza pe lucrurile care-i ies in cale, intreupandu-i minunatul zbor. Intr-o imbratisare stransa, cu alti fratiori-fulgi, formeaza pura si stalucitoarea manta care imbraca totul in albul scanteietor ce ne incanta privirile. Ajuns pe pamant, atras de forta gravitatiei, este expus atator perricole; poate fi calcat in picioare, poate fi adunat in bulgari stransi cu putere si izbiti cu violenta, iar anumiti factori pot sa-l topeasca si aici se incheie viata lui, atat de scurta, dar atat de folositoare pentru noi. Cate zambete si cate fete luminate a reusit sa aduca in lumea asta?! Este trist un asemenea sfarsit, dar si-a indeplinit misiunea si acum se lasa transformat ca apoi iarasi, canva, sa se intoarca si sa mai culeaga zambete si sa imparta bucuria tuturor.
Acuma stiu de ce pluteste un fulg de nea.
Nu vi se pare cat de mult ne aseamanam noi cu un fulg de nea? Oare noi ne-am indeplinit misiunea s-au ne vom topi curand si din cauza mocirnei in care zacem nu vom putea zbura atunci cand Soarele Neprihanirii ne va chema la El?
Multi inca plutim dorind sa fim cat mai aproape de Cel ce ne-a imbracat in haina alba, adunand si culegand comori pentru ceruri si speram ca Soarele nostru, sa vina cat mai curand. Altii ne zbatem si ne luptam sa ramanem curati in lumea asta de pacat tinand privirea in sus, dorind sa mai putem zbura o data; pe cand altii au ostenit iar tavalucul lumii acesteia i-a tras in mocirla si nu mai au nici o speranta, dar iata ca si pentru ei este o promisiune minunata:
"Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi."
Alearga, alearga frate si sora adunand in granarul cerului, comori folositoare pentruca Soarele neprihanirii este gata sa vina.
Doamne ajuta, Doamne da izbanda, Doamne intareste si ridica. Amin

PS
Si stiti ce-am mai descoperit? Nici un fulg nu seamna cu altul; la fel si oamenii, fiecare are personalitatea lui.

joi, 13 ianuarie 2011

Am intalnit un OM



Sunt oameni care doar intind mana spre cer si rugamintea le este ascultata. Ati intalnit astfel de oameni? Eu da, este asa placut sa stai in prejma lor, daca le-ai cauta bataile inimii ai simti in ele zbuciumul cerului. Simti in jurul lor o mireasma de flori, de pace. Acestia sunt oameni devotati in totalitate lui Dumnezeu; acesti oameni calca in picioare principii omenesti dar promoveaza stiinta lui Dumnezeu; acesti oameni renunta la propia-i cunostinta pentru a o inlocui cu cea dumnezeiasca.
Mai sant si alt gen de oameni privilegiati intalniti de mine. Acestia sunt niste crestini autentici, plini de darul Duhullui lui Dumnezeu. Au puterea de a vindeca suflete deznadajduite, de a drege inima zdrobita. OK veti spune ca Dumnezeu face asta, da, exact, dar Dumnezeu se foloseste de oameni care se lasa modelati si formati de El.
Un asemenea om am intalnit recent, un pastor care nu tine seama de limita imprejmuirii turmei sale ci ia aminte la tot ce se numeste "oaie ". Un om pe care Dumnezeu l-a folosit la legarea ranilor mele sufletesti, a inimii mele zdrobite.Nu a privit la originea oii, la multimea scaietilor care au ajuns pana in carne, nu, ci cu dragoste si de multe ori "fara anestezie"(cum ii place sa spuna) i-a smuls unu cate unu cu rabdare, cu dragoste. Si-a folosit intelepciunea impletita cu dragoste si rabdare atingand uneori pragul cel mai de jos al umilintei pentru a lua leacul alinator necesar ranilor mele. De prea multe ori nu i-am inteles intentia si azi ma rusinez si-i cer iertare. N-am sa dau nume ca sa nu-si piarda rasplata, dar ii multumesc.
Dumnezeu fie slavit in toate acestea si binecuvantat fie supusul Lui credincios!
Asemenea oameni poarta leacul alinator in vorbire, in privire si porneste dintr-o inima curata prin dragoste si cu multa rabdare.
Am reusit sa va fac gelosi?
Eu as vrea sa fiu un astfel de om, un om de care Dumnezeu sa se foloseasca de

miercuri, 12 ianuarie 2011

... un gand ...


Zorii zilei au iesit din camara lor si-mi spun "Buna dimineata"
Pasarele s-au oprit la ferestra mea si-mi canta "Buna ziua!"
Vantul care adie prin fereastra deschisa imi mangaie parul si fata zicandu-mi: "Sa-ti fie buna inima, fiinta omeneasca!"
Ceata ce coboara peste tot imi umezeste ochii:"Primeste lumina calauzitoare pentru aceasta zi!"-imi spune.
Imi ridic ochii-nlacrimati  spre cer si coplesita de atata atentie:
"Multumesc Tata ca ai ingaduit inca o zi pe acest pamant ca ochii mei sa vada bunatatea-Ti mare si sa-Ti simt indurarea-Ti binecuvantata. O iau inaintea zorilor si strig:"Multumesc de Izvorul de viata din care beau, de Painea cea de toate zilele, de ziua pe care ai pregatit-o pentru mine, pacatoasa, multumesc de rugaciunea celor care ma iubesc. Multumesc de frati care-I folosesti pentru ridicarea si propasirea mea, Doamne binecuvanta-i. Multumesc de binecuvantare si multumesc de incercare, de suferinta prin care Tu ma desavarsesti. Multumesc, multumesc, multumesc."
O iau inaintea stragerilor de noapte, si deschid ochii ca sa ma adancesc tot mai mult in Cuvantul Domnului.
Buna dimineta Doamne Dumnezeul meu!

marți, 11 ianuarie 2011

Cuvantul lui hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari de lauda di cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra. Coloseni 3:16




Ati auzit vreo data despre un om care sa fi evadat dintr-o inchisoare cu ajutorul unei cantari? Ati auzit vreo data de doi oameni care au evadat dintr-o inchisoare cu ajutorul unei cantari? Acum nu ca au cantat atat de fals incat paznicii au luat-o la fuga, au cantata atata de deosebit icat cu ajutorul unei cantari au reusit sa evadeze dintr-o inchisoare. Era odata doi oameni inchisi, nu pentru ca ar fi furat sau ar fi dat in cap la cineva, ci erau acolo intr-un mod nevinovat. Aproape toti cati ajung intr-o inchisoare spun ca sunt nevinovati, insa cei doi chiar erau nevinovati. Erau intr-o inchisoare de maxima securitate din Filipe. Picioarele le erau prinse intr-un sistem de siguranta facut din lemn. Era cam pe la miezul noptii cand cei doi, pentru ca erau niste crestini deosebiti, pentru ca nu puteau sa doarma au inceput sa cante...Acuma  pentru ca erau in inchisoare ne gandim ca poate au cantat o cantare de jale. Ce cantare credeti ca au cantat:"Imi plang amarul da' nu disper"? sau "Ce viata grea am avut!"?
Biblia ne spune in Faptele Apostolilor 16:25b ca cei doi au inceput sa cate cantari de lauda, nu cantari de tristete ci cantari de lauda la adresa lui Dumnezeu. Se intampla ceva foarte interesant, in momentul cand cei doi incep sa cante cantari de lauda la adresa lui Dumnezeu,prezenta lui Dumnezeu coboara acolo in inchisoare, se face un cutremur de pamant pentru ca prezenta lui dumnezeu este atat de coplesitoare, usile se deschid, lanturile si sistemele de siguranta de la picioarele lor cad, pentru ca prezenta lui Dumnezeu elibereaza de orice legatura straina. Imi aduc aminte de cum se canta in biserica aceea de tara in care am crescut, felul in care oamenii cantau si aduceau lauda lui Dumnezeu, nu se canta in mai multe game, dar se canta in gama harului. Se intampla ceva extraordinar cate-o data. La aceea cantare de lauda canta de ei asa cum o stiau ei, am vazut oameni mantuiti, oameni care au intrat pentru prima oara in biserica si in urma cantarii au ramas pentru totdeauna acolo. Am vazut oameni vindecati

luni, 10 ianuarie 2011

Ce este viata si a cui este ea?

Ursulet sinucigas

Inceput de an, dureros, cu familii indoliate si intristari.
De ce oare plangem noi pe cel mort? Acolo unde merge el nu va mai fi nici lacrimi si durere, nici frig, foame, arsita, ingijorari.
Il plangem pentru ca ne-a fost drag, ca in urma lasa un gol imens, dar spre fericirea noastra Dumnezeu ne-a dotat cu uitare ca sa nu suferim tot restul vietii si ne-a lasat atatea alte bucurii care sa ne motiveze sa ne traim viata.
Stam la buza mormantului si mi-as fi dorit ca pamantul sa ma inghita si pe mine odata cu sicriul tatalui meu, asa de rau ma durea despartirea, dar mi-am adus  aminte ca si eu sunt mama si ratiunea m-a facut sa dau inapoi.
De aici s-a nascut intrebarea: "De ce se sinucid uni?"
Omul este singura fiinta terestra care are ratiune, asta ne deosebeste de restul creatiei.
Viata vine de la Dumnezeu. Totul a fost mort si in intuneric pana cand Dumnezeu a poruncit: "Sa fie!" Vegetatia, animalele, pasarile, pesti, omul, toate au viata din Dumnezeu si toate au instinctul de a-si apara aceasta viata atat cat Dumnezeu a ingaduit. Si tot pamantul cu tot ce are sau nu viata a fost dat in stapanirea omului care este considerat cu putin mai presus decat ingerii. Omul a fost invatat sa se foloseasca de toate pentru a-si intretine viata in trupul acesta de lut. A fost invatat ca sunt lucruri folositoare si lucruri daunatoare. Va intrebati probabil de ce nu a lasat Dumnezeu numai lucrurile folositoare? Ei, d'aia, sa testeze intelepciunea omului, numai cel fara de minte se foloseste de cele daunatoare atat pentru el cat si pentru cei din jur.
Acum va intreb, cu ce a gresit Dumnezeu cand a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa si ca in marea Sa dragoste ni-a dat ratiunea, discernamantul de a deosebi binele de rau?
Ziceti ca nu a gresit, ca este bine asa.  Atunci de ce ne permitem sa ne scurtam viata aceasta care vine de la Dumnezeu? Si nu ma refer aici numai la sinucigasi ci si la cei care printr-un viciu isi pune viata in pericol. Poate va ganditi la droguri, tutun, alcool etc, da asa este dar cei care isi risca viata in anumite competitii doar pentru a fi scris in asa zisa "Cartea recordurilor"?
Sa nu iutam ca viata nu este a noastra si vom da socoteala fiecare de cum ne-am folosit sau am abuzat de ea.
Atunci cand ucidem pe cineva tribunalul lumii acesteia ne pedepseste, atunci cum vor fi judecati sinucigasi(si aici intra toti aceia care isi pun viata in pericol intr-un fel sau altul) de Marele Tribunal Suprem?
Aveti grija de viata voastra!

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Nu norul este vesnic .... ci Soarele

A fost odata o dimineata ca aceasta cu toata frumusetea sau dezamagirea ei. Era dimineata in care ucenicii se gandeau ca au pierdut totul si asteptau dezamagiti incuiati intr-o odaie, de frica iudeilor. Asa este si pentru uni aceasta dimineata, cred ca totul a fost si ca nu va mai fi, nu-i asa prietene drag? Dar sa-ti povestesc mai departe ce s-a intamplat in acea dimineata. Se aud batai in usa, speriati si sovaielnici se apropie de usa si dupa ce le  raspunde o voce cunoscuta deschid, celor ce le aduce marea veste:"Isus e viu!" Speranta a inceput sa-si faca din nou loc in inima lor; deci nu era totul pierdut. Isus a inviat!

Aceasta ti se va intampla si tie si mie in cursul acestei zile, vom vedea ca Isus este viu, ca El nu ne-a parasit. Isus traieste in cerurile prea inalte la dreapta lui Dumnezeu, dar si in inima noastra, daca-I facem loc. Orice problema ne copleseste acum va fi data la o parte, trebuie doar sa-i acordam toata increderea noastra.

Bucurati-va si iar zic bucurati-va!

Rugati-va si iar zic rugati-va!

Laudati-L si iar zic laudati-L!

Bucurati-va, nu avem motive sa fim tristi cand Tatal nostru ne-a lasat atatea promisiuni in Cuvantul Sau.

   Intariti-va si imbarbatati-va! Nu va temeti si nu va inspaimantati de nimic caci Domnul Dumnezeu va merge El insasi cu voi, nu va va parasi si nu va va lasa.

joi, 6 ianuarie 2011

Povestea printului-porc


Traia odata la marginea unei paduri virgine un tare frumos fiu de imparat. Se bucura de tot ce-i daruia Bunul Dumnezeu in acea pustietate si  nu simtea nevoia de socializare, pana intr-o zi cand cobora mai in josul muntelui si zarii printre crengiile bogate ale pinilor o gingasa fiinta care facea baie in raul Desfanarii, o chema Politica.
Inima printului s-a aprins dupa ea si a inceput sa nu mai manance, sa nu se mai bucure de privelistea minunata a naturii pe care i-o dadea Credinta. Asa azi, asa maine si iata ca printul nostru scadea in putere si frumusete. dar acesta sa fi fost singurul necaz care sa se fi abatut asupra lui.
Intr-o zi i-a iesit inainte zana cea rea Ispita care i-a cerut sa i se inchine ca sa poata sa-l binecuvinteze. Printul a ocart-o si s-a luptat cu ea, dar Ispita fiind mai puternica, iar printul prea slabit in putere, l-a invins si ca drept pedeapsa pentru impotrivirea lui l-a transformat in porc si l-a blestemat sa nu poata se-si schimbe infatisarea pana nu v-a fi sarutat de un copilas.
Au trecut zile, saptamani, luni, ani pana intr-o buna zi cand porcusorul nostru a cazut in latul vanatorului care l-a dus acasa si l-a pus in raiciug alaturi de ceilalti purcelasi. Traia o viata mai buna, cu hrana indestulata si se ingrasea tot mai mult. Stia ca tot ce i se intampla nu este pentru a-l ferici pe el ci pe stapanul sau si se caia de marea lui nechibzuinta si plangea amarnic de ti se rupea sulfletul.
Intr-o zi frumoasa de vara, s-a apropiat de gardul raiciugului un copilas nazdravan. "Ei, isi zise el, acum este monentul, sansa mea!" S-a apropiat de gard si-a bagat ratul prin gaura gardului si minunea s-a implinit, copilasul l-a sarutat.
Ce este mai interesant in aceata poveste este ca a devenit cel mai marre EuroParlamentardin Romania; EPaRo
Morala?
Nu mai sarutati porci daca vreti sa ne mearga bine in Romania! :)

miercuri, 5 ianuarie 2011

Este uimitor cata influienta are asupra noastra societatea, aproapele. Fiecare din noi dorim sa fim inconjurati de oameni iubitori, ingaduitori, glumeti si bine dispusi, dar tot mai putini suntem gata sa facem ceva in acest sens. Traim o lume a egoistilor, fiecare este pentru el si nu dam nimic, nu luam nimic ca sa nu fim datori. Este absurd .... dar cel mai rau lucru este ca aceasta "cangrena" se intinde ca o molima in interiorul crestinitatii. Nu ne mai cautam, nici macar la telefon, sa vedem cum o mai ducem. Ne facem ca suntem atat de interesati de un anumit lucru care ne distraje atentia atunci cand intamplator ne intalnim. De ce oare te faci ca nu ma vezi? Ti-am gresit? Esti dator sa ma ierti, esti dator sa ma iubesti. O spune Biblia, Domnul Isus, nu eu. Si sti de cate ori ai voie sa ma ierti? De saptezeci de ori cate sapte. Si mai sti inca de ce? Pentru ca in "Tatal nostru" zice ca asa cum ma vei ierta pe mine vei fi si tu iertat de Dumnezeu, d'aia. Si pentru ca eu sunt cel slab iar tu esti cel tare care are datoria sa il accepte pe cel slab.
Nu este nevoie sa ma intreb de ce nu fac la fel, ti-am spus, eu sunt cel slab. Datoria ta este sa ma ajuti sa ajung la acelasi nivel, nu sa ma zdrobesti. Ai mila te rog.
Cu multa stima un nounascut in Domnul

marți, 4 ianuarie 2011

Fiu sau rob?


Bucura-te tinere in tineretea ta, fi cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai; dar sa sti  ca pentru toate te va chema Dumnezeu la judecata - scrie Eclesiastul prin vointa lui Dumnezeu.
Gasim in Numeri    .... sa nu umblati dupa poftele inimilor voastre si dupa poftele ochilor vostri .... - a zis Domnul lui Moise

Vedeti diferenta de exprimare a Domnului comparativ cu a omului? In primul citat, Solomon spune acelasi lucru dar mai ingaduitor, esti liber sa faci toate acestea daca asa vrei dar la urma vei da socoteala pentru ele inaintea Tronului de Judecata, suna mai degraba a gluma, a joaca.  Dumnezeu o face radical, ca un parinte, El nu-si permite sa-si lase copii ispititi ci le spune transat: nu aveti voie ! Ce mult il iubesc pe Dumnezeu, El stie ca un copil ascultator si iubitor va asculta de Cuvantul Sau fara sa intrebe: de ce. Poruncile transate sunt pentru copii Lui iar toate clelalte "dulcegarii" explicabile sunt pentru robii Lui.
Te intreb, ce preferi sa fi, fiu sau rob?
Ca fiu trebuie sa asculti "orbeste" de Cuvantul Lui si prin orice vei trece sa nu intrebi niciodata: "de ce Doamne?"
si sa te increzi pe delpin in Bratul Lui alungand frica, indoiala si ingrijorarea.
Cum se poate sa ne fie frica de ce va veni cand avem un Tata, Stapan si Imparat al Universului? Se poate dom'le?

luni, 3 ianuarie 2011

Teologia scuipatului

Nota ta a fost creată.
In vechime a scuipa pe cineva era o ocara adusa acelei persoane care o tinea sapte zile afara din tabara. Nici astazi nu este pai stimata scuipatura. Vine insa domnul Isus si foloseste scuipatul- saliva pentru a vindeca orbii si surzii, vi se pare logic? Oare celor din vremea aceea cum li s-a parut aceasta metoda? Intr-o ocazie a luat pamant si l-a amestecat cu scuipat facand o alifie vindecatoare pentru ochii unui orb. Ce va spune "scipatul" si "tarana"? Domnul Isus a pus la incercare credinta celor de fata si a noastra, dar mai mult vrea sa ne aduca de-aminte din ce suntem facuti, din tina si "scuipat" dumnezeiesc.
Adeseori uitam cine suntem si de unde venim si trecem peste anumite bariere impuse de Dumnezeu. Faptul ca Domnul Isus ne-a rascumparat prin jertfa din Golgota, ne aminteste ca suntem doar robi, niste dobi netrebnici care am facut ceea ce ni s-a cerut.
Sa avem grija sa nu trecem de la "tina cu scuipat" la vita de rang nobil, sa lasam ca Dumnezeu in bunatatea lui sa ne ridice dupa ce noi ne-am fi coborat cat ar fi trabuit.
Doamne ajuta-ne.

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu se mişca pe deasupra apelor.
Dumnezeu a zis: "Să fie lumină!" Şi a fost lumină. 
Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric. 
 Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi.Geneza 1:1- 5

Adam si Eva - un nou inceput

Inchipuiti-va cum a fost prima zi a primului om pe pamant; Adam a fost singurul pamantean creat de Dumnezeu si nu nascut de femeie. El este singurul care a simtit Mana slavita in modelare, a fost prima creatura rationala creata din adevarata Iubire, trebuia sa fie perfect, desavarsit si asa a fost pana a aparut .... Eva ..... nu, stati asa, nu Eva a fost vinovata ci sarpele care de la inceputurile lumii si-a aratat rautatea si ticalosia. Stia ca Eva este "vasul" slab si stia cand sa atace, cand aceasta ar fi fost vulnerabila, stia ca va ceda atunci cand i se va da atentie marita.

Ma intreb de ce sunt avocatul Evei!? Pai d'aia ca sunt si eu femeie si o inteleg perfect.
Dar sa ne intoarcem la primele zile pe pamant parcurse de om. Era dimineata, soarele patrundea printre ramuri pana la el si-i incalzea pielea umezita de roua matinala, pasarelele il salutau in limba lor spunandu-i, "buna dimineata stapane", raul care licarea in lumina diminetii il indemna la viata la prosperitate. Nu avea nici o slujba decat aceea de a fi prezent atunci cand Dumnezeu venea sa stea de vorba cu el; va dati seama ce mare omoare? Insasi Creatorul sa vina la el si sa stea de vorba cu el. Si asta nu e tot, pe unde mergea si pe unde calca era totul numai hrana pentru trupul lui, nu depunea nici un efort sa o obtina. Of, deja imi revine dorul de Rai. Nu avea vecini care sa-i puna muzica la maxim, nici copii obraznici care sa-i zgarie masina, totul era simplu dar atat de complex pentru el, Adam, incat nu a putut intelege marea dragoste si grija pe care i-o acorda Dumnezeu. Dar cu totate astea nu-l putem condamna pentru ca firea omeneasca este aceiasi si azi. Oare nu asa suntem si noi? Nu vedem marea bunatate a lui Dumnezeu ci numai "marul ispitei" intins de Satan ca sa ne duca la pierzare.
Ma gandesc cum ar fi fost daca tot pamantul ar fi fost un Rai? Idem oameni buni pentru ca firea asta salbatica trebuie imblanzita si educata pentru a face un Paradis locul unde traim. Sa ne ajute Dumnezeu.

Un inceput de an fericit!


M-a trezit un scartait puternic, aud dintr-o data: CCRRRRRRRRRRRRT, CCCRRRRRRRRT, speriata ma ridic din pat si privesc afara prin ferestra dormitorului meu, ce credeti ca s-a intamplat? .......... S-a crapat de ziua, prima zi din an, prima raza de lumina noua despica orizonturile si-si facea simtita prezenta. Noul an a adus mai multa frumusete in natura si a facut mai simtita prezente lui Dumnezeu, ma bucur si-mi plec genunchii in fata Celui Vesnic si-I multumesc ca mi-a mai ingaduit inca un an. Nu stiu cat o sa parcurg din el, dar sunt multumitoare ca am trait sa mai vad inca o data o trecere intre ani civilizata, fara pocnituri si fara sticle sparte. Cam de vreo cinsprezece ani incoace am asistat in fiecare sarsit de an la cate o scena din filmele cu "cawboy" din vestul salbatic al Americii. Pocniturile incepeau pe la inceputul lui Decembrie si se sfarseau in finele lui Ianuarie -in primi ani- apoi a tot scazut pana cand am revenit la civilizatia din anul acesta. Ma bucur mult ca progresam, macar in asta.

Va iubesc pe toti si va doresc Psalmul 20